01 February 2013

Seizoenskluizenaar

Ik houd van sneeuw, het is prachtig. De straat waar ik woon ziet er nu uit als de woonkamer van cokeboer Escobar. Echter heb ik wel een grafhekel aan die verdomde ijskoude wind. Als ik buiten rondslenter, zien mijn oren er snel uit als zongedroogde tomaatjes en hangt mijn wintersnot als ijspegels onder mijn neus. Mijn vingers en tenen voel ik al sinds vrijdag niet meer. Alsof Escobar ze als dreigement naar mijn ouders heeft opgestuurd.

Als een kluizenaar sluit ik mezelf op in huis en ga ik mezelf vermaken. Ik begin met een heerlijk warm bad en gooi er alle mogelijke badproducten in die ik kan vinden. Zeeproosjes, badzout, een bruistablet die eruitziet als een enorme XTC-pil, een horde badeenden. Ik lig in een fort van schuim en waan me in een Katy Perry clip. Na een ruzie met twee badeenden besluit ik uit bad te stappen. Ik trek mijn meest slobberige trui aan en doe de deur open voor vriendin K, die een fles glühwein heeft meegenomen. Terwijl de ijspegels onder vriendin K’s neus aan het smelten zijn, kletsen we wat bij over Sjonnies die haar op het fietspad afsneden en over de prijs van gehakt. Vriendin K heeft haar huispak meegenomen, namelijk een Hello Kitty pyjama met konijnenpantoffels, en een paar gezichtsmaskertjes. Omdat we supermeisjesachtig zijn enzo. We kwakken de maskertjes op elkaars gezicht en steken elkaar bijna blind, waarna we als Frankensteins lesbische moeders op de bank ploffen en de laptop aanzetten. Tijdens Games of Thrones discussiëren we over de subliem uitgewerkte karakterontwikkelingen en het weerzinwekkende inteelthoofd van Joffrey. "Hij lijkt wel gekruist met groente," zegt vriendin K, voordat ze haar glühwein achterover sloeg.

Voor de rest van de dag maken we portretten van elkaar, krijgen ruzie vanwege het resultaat, leggen het weer bij, nemen nieuwe zomerhits op met Autorap (geweldige app) en praten over hoe het zou zijn om later naar Texas te gaan en terug te komen met ons lichaam vol extra vet en kogels. Eigenlijk is het zo erg nog niet. Zolang ik genoeg drank, Games of Thrones en mijn heteroseksuele same-sex levenspartner bij me heb, vind ik de shitstorm buiten prrrima.