21 June 2011

Aziatisch haar


Als er één ding is wat ik haat, naast veertigplus vrouwen met een asymmetrisch kapsel voor de extra pit natuurlijk, dan is het wel wanneer ik 's ochtends geen tijd heb om mijn haar mooi te maken met een krultang. Ja, dit is uitermate ernstig. Loop ik de hele dag rond met plat haar en zie ik eruit als een Anita die twee uur d'r haar heeft staan stijlen. Nickelson-jas, Uggs, gouden legging erbij en ik ben klaar om de 023 onveilig te maken met mijn vriendinnen Vanity en Patrycja. En natuurlijk schuren met mijn vriendje Wesley die zoveel steroïden in zijn lijf heeft zitten dat zelfs ik er een baard van krijg. Maar ik dwaal af.

Al jaren hoor ik van alle kanten dat men jaloers is op het glanzende, pikzwarte Aziatische haar en niet begrijpen waarom een ondankbaar kind als ik het in haar hoofd zou halen om die prachtige donkere waterval opzettelijk te verschroeien met chemicaliën, gloeiendhete krultangen en overmatig touperen. Tuurlijk, ik snap wat men er in ziet. Het is dik, sterk en het glanst als een motherfucker.

Maar hoe zou jij het vinden, ook al is je haar omgsuperbeautiful, als een heel volk (meer dan 2 miljard om precies te zijn, verspreid over de hele wereld) hetzelfde soort haar heeft als jij? Voel je je dan nog bijzonder als je maar een klein zwart stipje bent in die grote, dampende massa? Stel dat iedereen op aarde een vuurrood pittig kapsel zou hebben, voel je je dan nog een originele(!), vlotte, spontane meid die sterk in haar schoenen staat en gewoon haar eigen ding doet? Nee, natuurlijk niet! Je zakt nog verder weg in je Binge Eating Disorder en gaat nog meer foeilelijke Kitsch Kitchen tassen kopen.

Maar waar ik waarschijnlijk een nóg grotere hekel aan heb, naast yaoi-meisjes met overgewicht die fanfcitions schrijven en in het dagelijkse leven random Japanse kreten schreeuwen bij de minst gepaste situaties natuurlijk, zijn mensen die hun pikzwarte Aziatische haar ORANJE verven. Nu weet ik dus niet of ze het expres doen omdat ze niet weten dat als je zwart haar bleekt, het oranje en geel uitslaat. Als je net zulk mooi haar wil als die Japanse modellen, heb ik twee woorden: ASKLEUR EN TONER.

Lena Fuji *_*


Alle soorten haarverf met het woord "as" erin, haalt de oranje tinten uit je haar. Een toner heb ik persoonlijk geen ervaring mee, maar schijnbaar werkt het hetzelfde. Ga naar een kapperswinkel met professionele haarproducten en vraag hiernaar. Als je dit in je permanente Koninginnedag-haar doet, heb je nog een mogelijkheid tot mooi bruin of zelfs blond haar. Als niet, dan doe je het nog een keer. En nog een keer. Vergeet niet om tussen het verven door je haar te verwennen met siliconenvrije haarmaskertjes en conditioner! Je wil toch niet eindigen als dit.